time now...
Online
Photobucket


Brojač posjeta
76667
dobrodošlica

" Vrijeme je prazan prostor koji ispunjavaju tek događaji , naše misli i osjećaji "
... ovim rije
čima vam želim dobrodošlicu . Ujedno vam zahvaljujem na toplim , mudrim i duhovitim komentarima . Nemam običaj odgovaranja na komentare jer smatram da time umanjujem njihov značaj , ali znajte svaki je pročitan i izmami osmjeh . Onima koji me u tišini posjećuju zahvaljujem što su mi poklonili tračak svog vremena . Kritika me može samo potaći na razmišljanje , stoga hvala i vama . Preostaje jedino da ja vama zaželim ugodne trenutke opuštanja ...Blog
subota, prosinac 6, 2014
 

Toliko dugo nisam ništa pisala , nije da nemam o čemu ...našlo bi se ponešto . Ipak svaki početak , makar i ne bio pravi pravcati početak , je težak i riječi ne dolaze tek tako ... ili kako bi htjeli . Pa kako je tako kako je , a ja želju imam vratiti se ovdje krenut ću onim za što mi ne trebaju riječi ... fotografijom .

 

  

" Chill " by NeoSky

 

...oh pa ovo nije ni boljelo 8)

mightysky @ 22:43 |Komentiraj | Komentari: 18 | Prikaži komentare
nedjelja, listopad 23, 2011
 

Oduvijek mrzim biografije , pisanje bilo kakvih molbi ili kakve razgovore u kojima moraš sebe prikazati u najboljem svijetlu . Ne znam zašto je tome tako no je i ne želim to ustvari mijenjati . Možda zato što mi se to čini kao samohvaljenje ili čak ne ni to već volim da djela pričaju za sebe , bez obzira bila ona loša ili dobra . U stilu ono što vidiš to je to ili ti se sviđa ili ne no tako je a i ukusi su različiti . No isto tako sam slaba na moju Feel i kad ona nešto zamoli kako da to ne ispunim ili se bar potrudim joj udobrovoljiti želji ...

Jedno od mojih potreba je pisanje . Potreba ?! Pa da upravo tako i nikako drugačije . Ovaj prostor je namjenjen za moje čičkarije ma kakve one bile . Pisanje je nešto za mene kao ispušni ventil . Zamislite da imate u sebi nekog Aliena i on živi , diše i hrani se u vama . I tada dođe vrijeme kada počne udarati iz vaše utrobe onako potiho iz početka . Pokušavate ga neko vrijeme ignorirati no na vašu ignoraciju on uzvraća sve jačim i jačim kuckanjem dok napokon ne napravi malenu pukotinu i tada više nema nazad jer ono je osjetilo zrak , život . Eto moje pisanje , moje priče su moj Alien . Nadam se da je ovo bilo slikovito objašnjenje jer upravo tako je riječi su ono što kucka , misli što obrađuju slike u glavi i pokušavaju ih dočarati najbolje što mogu riječima . Uglavnom nikad nisam zadovoljna svojim napisanim tako da ni nečitam ono što pišem . Zašto ? Zato što ja to tako slikovito vidim u mislima i čisto sumnjam da to itko može tako prenijeti riječima .

Ako sam u svom pisanju sebi najžešći kritičar e ima nešto u čemu sam još veći ... fotografija . Iskreno ne znam  kad je bio uopće taj trenutak kad sam zavoljela fotografiju . Ne znam uopće kad je onaj prelomni trenutak kad sam rekla sebi : " E pa mogla bi pokušati  ... " Prvi aparat s kojim sam počela je bio Canon PowerShot A480 , dobio je ime Speedy i gdje god sam ja bila Speedy je bio sa mnom . Što se čudite nitko nije savršen i svi mi imamo svoje mušice a moja je da svojim aparatima dajem imena . Uz Speedy-a sam naučila što je ekspozicija , što je kadar , što je fokus i da vas ne zamaram tim tehničkim detaljima - uz njega sam naučila ne gledati već vidjeti kroz objektiv . Baš nedavno sam sjela i malo mozgala kako je to čudno kako ti se u jednom trenutku svijet promjeni . Ok ne promjeni se svijet nego tvoj pogled na isti , ništa više ne gledaš tek tako već vidiš , uočavaš detalje i doživljavaš ih . Trenutci više nisu samo trenutci već oni dopiru do vas i taknu te . Dodirnu na ono meko mjesto koje čak ni ne pokazuješ svima , aj dobro , pokazuješ samo rijetkima .

Moje putovanje zvano svijet fotografije se nastavilo na način da je jedna osoba zbilja vjerovala u mene i moje mogućnosti ... ili samo shvatila da sam mazga koja kad si zatuvi nešto u glavu to pošto poto mora ostvariti . Toj predivnoj osobi mogu zahvaliti moje druženje sa Zmajem ( naravno da je moj drugi aparat dobio ime , zar ste sumnjali ) . Ne mogu i zbilja ne mogu opisati trenutak , ma koliko riječi iz riječnika izvukla , kad sam na kućnu adresu dobila svog Zmaja tj Canon EOS 450D . Malo je reći da sam mislila da ću umrijeti od gušenja ne prisjetim li se kako ono ide disanje kad sam ga prvi put primila u ruke . Srce mi je tuklo luđački i jedino što sam činila je bilo vrištanje ( susjeda je vjerojatno pomislila " bilo je samo pitanje vremena kad će totalno prošvikati" ) i smijeh onaj luđački ( ne , nisam bila na nikakvim drogama ) .

Od tog dana Zmaj je uz mene vrlo , vrlo često . Kažem vrlo , vrlo često jer kad bi rekla da je stalno lagala bi jer eto ne može baš biti uvijek kako i opravdava svojom veličinom ime koje sam mu nadjenula . Ne on nije najveći aparat , on nije najbolji aparat ali je moj ( možete ovdje i zamisliti onu scenu iz Gospodara Prstenova ,nečem se buniti " maj prešes , maj prešes ... " ) . Za dobru fotku ležimo u travi , penjemo se na stabla , stojimo na zimi dok shvatimo da prste više ne možemo pomaknuti , ulazimo u more po potrebi i u prosincu uglavnom ljudima dajemo razloga da se zamisle kako bi nam pristajala ona bijela košuljica ... bez rukava . Isplati li se ? Kao iz topa bi rekla da . Osječaj kada vidiš svoju fotografiju razvijenu , trenutak koji je uhvaćen ako ne savršeno bar donekle zadovoljavajuće  ali uhvaćen je neopisivo . Sama činjenica da nešto možeš poručiti kroz fotografiju bilo to lijepo ili ružno , bila to emocija ili društveni problem ali je zabilježeno .

Iza mene su tri izložbe ( za svoju samostalnu smatram da još nisam spremna ) , jedna fotografija poklonjena na aukciju u dobrotvorne , virtualno dvije nagrađene fotografije , nekoliko od srca poklonjenih i jedna prodana . Iako sam na sebe ponosna jer svime time pokazujem da mogu samo ako budem dovoljno uporna ne smatram se fotografom ni umjetnikom jer za tako se nazvati treba mnogo , mnogo još učiti . Možda jednog dana a dotad zadovoljna sam time da sebe vidim kao tek netko tko se trudi najbolje što zna zamrznuti trenutak u vremenu ...

 

     

" Bez Obzira Na Sve "  by NeoSky


mightysky @ 23:03 |Komentiraj | Komentari: 31 | Prikaži komentare
P.S. zrnce...
Please Note
All images posted on this blog have been found and collected from the internet and are presented as visual inspiration for those viewing. These images are not presented as my own work, unless I note it under the specific post. Copyright still belongs to the owner / creator of each work. I don’t have any financial benefit from posting them.

p.s.: with exception for my actions.